Balettakademien Umeås danslinje

Hej Dansvän!

 

Du får det här mailet för att vi på Balettakademien Umeå vill berätta för dig om vår danslinje! En danslinje på heltid som är studiemedelsberättigad!

 

Vi startade danslinjen 1987 och allt sedan dess har den fungerat som avstamp för den som vill komma vidare till högre dans och-musikalutbildning.

Balettakademien Umeås förberedande heltidslinje ger gedigen teknik samt god inblick i sceniskt arbete med dans. Du tränar ett flertal dansstilar, men i huvudsak jazz, balett och repertoar med inriktning mot jazz och musikal. Under året deltar du även i flera sceniska projekt och event. Som elev på Danslinjen har du fri tillgång till våra kvällskurser.

 

Förutom dansen så erbjuder Umeå ett rikt kulturliv. Det finns alltid något att titta på, lyssna på eller delta i! Vill du göra annat finns det gott om fik, restauranger och klubbar. På grund av Universitet är medelåldern låg. Umeå är en ung, aktiv och mysig stad!

 

Vi kommer senare i vår att ha ett informationsmöte om danslinjen. Då berättar vi mer ingående om utbildningen och svarar på de frågor du kan tänkas ha!

Informationen kommer att hållas någon kväll vecka 14 och du kommer att få en inbjudan när det närmar sig, men redan nu kan du läsa mer på vår hemsida och kika i bifogad folder.

http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Umea/Kurser/ba-linjer/Danslinjen/

 

Ett år proppat med dans kanske väntar på Dig!

 

PS! Vi har ett nära och bra samarbete med Norrlandsoperan, Strömbäcks Musikalakademi och Balettakademierna i Stockholm och Göteborg. Detta ger oss unika möjligheter till roliga, inspirerande och ibland otippade men fantastiska samarbeten.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

/Anna Östman Styrke

Konstnärlig ledare, Balettakademien Umeå

aktuellt