Blekinge sommardans

Underlag för den information som ska finnas på kommunens hemsida där ungdomarna söker feriejobb för 2014!

Arbeta som dansare i Sommardans Blekinge 2014!

Sommardans Blekinge 2014 söker dig som är intresserad av dans och vill prova på hur det är att arbeta som professionell dansare. Inriktningen är främst modern och modern jazz. Detta är ett projekt som feriearbetare från hela Blekinge kan söka och kommer ha 30 platser totalt. Alla som uppfyller kraven för feriearbete är välkomna att söka.

Sommardans Blekinge 2014 går ut på att:

– Du ska få utveckla dig själv som dansare, få uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge.

– Under tre veckor kommer du att arbeta som dansare, vilket innebär daglig träning, repertoar, och komposition. – Vi kommer att skapa 2 dansstycken på ca 10-20 min vardera. De sätter vi ihop till en längre föreställning som vi turnerar med i hela Blekinge med tre föreställningar i varje kommun under den sista veckan i första ferieperioden.

Sök jobbet:

– För att få jobbet måste du först ansöka på din kommuns hemsida för feriearbete.

– Sedan kommer du att välkomnas till en audition där en jury väljer ut vilka som är mest lämpade för jobbet.

– Det kommer erbjudas 6 platser från varje kommun. På audition kommer du att få prova på att ta koreografi, improvisera och arbeta med kontakt, vilka är det saker vi

kommer arbeta med under sommaren.

– Juryn tittar efter din förmåga att samarbeta, din rumsuppfattning och rörelseuppfattning. Sök även om du är nybörjare – du vet aldrig vad juryn ser! OBS! tänk på att sista ansökningsdatumet för sommardans ligger tidigare än det för de andra feriearbetarna, detta för att ge dig möjlighet att erbjudas annat jobb om det visar sig att sommardans inte är något för dig.

Period: Första ferieperioden juni månad. Sommardans sträcker sig över 3 veckor. Samma  tider som andra feriejobb. Sista veckan är en turné genom Blekinge.

Arbetstider: 09-00-17.00 (med reservation för vissa ändringar)

Plats: Blekinge Folkhögskola i Bärkne-Hoby. Detta för att ingen ska ha för lång resväg till jobbet.  Det kommer erbjudas sovplats under ferieperioden på folkhögskolan för en billig peng. Detta för att underlätta om man inte vill spendera tiden med att åka buss eller tåg.

Lön: Enligt din kommuns bestämmelser för feriearbete. Du får själv stå för resekostnader till jobbet.

Audition datum: 23 Mars!

Projektledare/Koreografer: Rebecca Yates, utbildad vid London Contemporary Dance School. Sedan 2010 verksam som frilansande dansare.

Anna Johansson, utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, sedan 2009 verksam som frilansande dansare.

Malin Granqvist, utbildad vid Bårdar Akademiet i Oslo, sedan 2005 verksam som frilansande dansare och danspedagog.

Kontaktperson: Rebecca Yates 0732-050 888

E-post till alla: sommardansblekinge@gmail.com

Mer info finns även på www.sommardansblekinge.tumblr.com

aktuellt