Dansföreställningen JEAN på Byteatern med koreografiska nedslag på Kalmar slott

“Ikväll är fröken Julie galen igen, komplett galen!” Öppningsrepliken i August Strindbergs klassiska verk Fröken Julie har inspirerat koreografen Jeanette Langert i arbetet med det nya dansverket Jean som just tar sin utgångspunkt i pjäsens betjänt Jean. Jean är det första verk som skapas inom Dansnät Sveriges nya nationella samproduktionsmodell och presenteras under hösten på elva orter i Sverige. I projektet arbetar Jeanette Langert med den lokala kontexten genom att iscensätta verket i olika rum som kan härledas till stallet, köket och herrgården i Strindbergs Fröken Julie. Det är rum där maktpositionerna gällande kön och klass blir tydliga.

Biljetterna säljs som paket där följande ingår:
En av samtalskvällarna på Kalmar slott + entré till dansföreställningen på Byteatern.

Speldatum:

11 nov. kl 18.30Koreografiskt nedslag på Kalmar slott. Utdrag ur föreställningen och samtalskväll om verket Jean ur ett Foucault-perspektiv om makt och disciplin med koreograf Jeanette Langert och idéhistorikern Edda Manga. (Biljetten gäller även till föreställningen den 13 november)

Biljetterna säljs som paket där följande ingår:
Entré till dansföreställningen på Byteatern + samtalskväll på Kalmar slott 11 nov 18.30

Mer information om föreställningen finns på vår hemsida: byteatern.se

Målgrupp: Vuxna

Tid: 1 timme

Spellokal: Stora spellokalen på Byteatern, Barlastgatan 8, Kalmar

Telefonnummer: 0480-49 69 40

 

OBS!! I priset ingår också biljett till:

11 nov. kl 18.30Koreografiskt nedslag på Kalmar slott. Utdrag ur föreställningen och samtalskväll om verket Jean ur ett Foucault-perspektiv om makt och disciplin med koreograf Jeanette Langert och idéhistorikern Edda Manga.

 

Föreställningen är en unik nationell samproduktion mellan 11 regioner runtom i hela landet! och ett samarbete med Dansnät Sverige och Dans i Sydost.

 

aktuellt