HAKANAI – Adrien M/Claire B

HAKANAI – Adrien M/Claire B

Har du någon gång undrat hur det är vara i ett dataspel? Missa då inte det franska kompaniet Adrien M/Claire B:s Hakanaï! Hakanaï är en suggestiv föreställning som förflyttar åskådaren mellan dröm och verklighet, mellan fysiska kroppar och virtuella. Fantasi och verklighet korsar varandra, byter plats och suddar ut gränser. Helt enkelt ett svindlande äventyr. 

Ett internationellt gästspel från Lyon i Frankrike. Hakanai är skapad av Adrien Mondot & Claire Bardainne, till vardags baserade med sitt danskompani Adrien M/Claire B i Lyon i Frankrike. Den japanska termen Hakanai betyder bräcklig, okroppslig, flyende. Föreställningen är ett solo, men upplevs kanske snarare som en spektakulär dialog mellan en dansare och den teknik som omger henne. Bilder projiceras påen vit tyllduk som omvandlas enligt dansarens rörelser. Det är en suggestivt och indragande föreställning med den senaste scentekniken i subtil kontakt med utsökt koreografi.

En samproduktion mellan Les Subsistances, Lyon, Centre Pompidou-Metz La Ferme du Buisson, Scène nationale de Marne-la-Vallée, Noisiel, Hexagone Scène Nationale Arts Sciences – Meylan, Les Champs Libres, Rennes, Centre des Arts, Enghien, Maison de la Culture de Nevers, City of Lille.
I samarbete med Dansnät Sverige och Dans i Sydost

 

Araby Park Arena 11/11 kl 19.00 Biljettsläpp 25/8
Längd ca 60 minuter

aktuellt