Inspirationsdagar i balett, Karlskrona 24-25 januari

Dans i Sydost och Blekinge läns Bildningsförbund inbjuder Er härmed till;

Inspirationsdagar i Karlskrona den 24-25 januari 2015

Vi erbjuder två dagars inspirationsdagar med workshop i balett samt föreläsningar i anatomi och dansskador.

Dagarna vänder sig till Er som precis börjat undervisa i dans eller som inte dansat balett tidigare (grupp A) samt för er som är mer erfarna eller yrkesverksamma (grupp B).

 

Kurskostnad: 200:-.  ( för er som arbetar och verkar i sydost, 400:- för  övriga). Betalas via faktura.

Anmälan är bindande och görs till anne.lindblad@regionblekinge.se senast den 19 januari. Ange namn, telefonnummer, mejladress, fakturaadress samt vilken grupp du vill tillhöra.

OBS! Lunch medtages!

PROGRAM

Lördag 24 januari

Grupp A

09.30-12.00   Balett för nybörjare

12.00-13.00   LUNCH

13.00.14.30   Anatomi och dansskador

 

Grupp B

10.30-12.00   Anatomi och dansskador

12.00-13.00   LUNCH

13.00-15.30   Balett för erfarna

 

Söndag 25 januari

Grupp A

10.00-12.00   Balett för nybörjare                                                                        

Grupp B

11.00-13.00   Möte Dansnät Blekinge inklusive lunch
13.00-15.00   Balett för erfarna        

LÄRARE:

Balett

Andrzej Morawiec, Dans PhD, dansare, pedagog och koreograf
Examen från Bytom Balettskola och före detta elev av ”Institutionen för koreografi och balett utbildning i Leningrad.

En aktiv dansare i Schlesien Opera och Sclesiens Dansteater i Bytom där han samtidigt hjälpte utländska koreografer. Han utförde som gäst vid Dansteater i Gdansk och Keilce. Han har också varit en instruktör och koreograf för akrobatik avsnitt AZS i Katowice, föreläsare i rytmik vid musikhögskolan i Aktowice och modern och balett lärare vid Bytom Ballet School, där han också skapat många koreografier som senare har presenterats både i landet och utomlands.

Började i september 2011 som lärare i modern dans i Gdansk Ballet School  och var lektor i medodik dans vid utbildningen vid Fryderyk Chopin Musikhögskola i Warszawa.

Han har bland annat koreograferat en mängd olika stycken som utförts vid olika teatrar i Polen och vunnit Pegaz pris för staten Contest av konstnärlig Promotions 2000 i Lod´z. Under 2010 tog han sin doktorsexamen i dans.

Andrzej har varit i Blekinge många gånger och haft workshop i balett. Han håller lektion på engelska och han är mycket omtyckt.

 

Anatomi och dansskador

Titti Lilje, har Examen vid Naprapathögskolan och varit anställd som naprapat vid Kungliga Svenska Balettskolan, Där hade hon huvudansvaret för att behandla och utbilda om skadeförebyggande åtgärder, för klassiska och moderna dansare i åldrarna 10-20 år, i samarbete med ortoped och sjuksköterska.

1998 startade hon Hälsoplan 5 i Karlskrona och har också undervisat i idrottsskador vid gymnasiet samt tränat och behandlat konståkare i KASK.

År 2007 påbörjad hon forskningsstudie tillsammans med ortopedimottagningen i Karlskrona och 2010 registrerad hon som doktorand på BTH.

Titti arbetar och kommer att fortsätta arbeta på sin klinik, parallellt med sin forskning. Den handlar om funktionsnedsättande smärta genom livet och om behandlings- och kostnadseffekter av naprapati. Disputationen är planerad till hösten 2015

aktuellt