Skapa dans regiontävling

Skapa Dans 2017 den 14 oktober

på Regionteatern Blekinge, Kronoberg

REGIONTÄVLING Blekinge, Kronoberg och Kalmar

Syfte

Koreografitävlingen Skapa Dans anordnas för att uppmuntra ungdomar 15-21 år till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos de amatörer som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer.

I Skapa Dans bedöms koreografierna av en jury som bland annat tittar på hur musiken används, hur man disponerar rummet/scenen och hur rörelsematerialet har komponerats. Utförandet är såklart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger inte på danstekniken utan på koreografin.

Regler

* Du som tävlar ska vara mellan 15-21 år.
* Du skall vara skriven i eller ha anknytning till Blekinge, Kalmar eller Kronoberg län.
* Koreografin skall vara minst 3 minuter och max 4,5 minut.
* Du kan tävla som solist, duo eller grupp, dock max 6 deltagare i gruppen.
* Man får tävla i flera grupper men bara stå som koreograf för ett stycke.
* Tävlingen är helt drogfri.

Vinnaren kommer att representera länet på riksfinalen i Stockholm och tävla mot vinnarna från de övriga regionerna i Sverige. Finalen arrangeras av SRD – Samarbetsrådet för Regional Dansutveckling i samarbete med Riksteatern.

Tänk på att …
… det är en koreografitävling där det koreografiska verket bedöms.

Alla kan vara med oavsett dansbakgrund och alla dansstilar är välkomna

 

 

 

 

 

 

Välkommen till två inspirerande workshop dagar inför Skapa dans Tävlingen med Viktor Fröjd

Skapa Dans är en koreografitävling som riktar sig till dig som är mellan 15-21 år med anknytning till Sydost regionen, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Tävlingens syfte är att uppmuntra till eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar.

Tävlingen är den 14 oktober men vid två tillfällen innan dess kommer två dagars workshop med streetdansare Viktor Fröjd att hållas. Båda är på Norrtullskolan i Växjö. Den första workshopen är den 26 augusti och den andra den 16 september. Nedan är schemat för dagarna. Anmälan senast den 19 augusti till dansisydost@regionteatern.se

Sista anmälan till Regiontävlingen är den 7 oktober. Valet att delta i workshoparna med Viktor är frivilligt. Workshops tillfällena finns där som en möjlighet för er som grupp att få feedback och inspiration.

Schema för workshop

26 augusti och 16 september

10.00- 11.30 Streetklass

11.30 -12.30 Lunch

12.30- 15.00 Komposition och skapande av material, Feedback

Viktor Fröjd – Viktor Fröjd har en kandidat i danspedagogik med street som huvudämne från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm och har gått ett år på Åsa Folkhögskolas streetdancelinje. Han är en av Sveriges mest uppskattade lärare i house och är inbjuden runt om i Sverige och Europa för att undervisa. Fröjd har koreograferat och dansat i flera föreställningar både nationellt och internationellt, bland andra Tugg (2014) , Ett slags mellan (2015), La place & Streetstar Sessions (2016), Nod (2017).

Viktiga Datum: Regiontävling 14 oktober Regionteatern Blekinge Kronoberg, Riksfinal 4 November i Stockholm, Riksteatern Hallunda

 

För frågor eller mer information maila dansisydost@regionteatern.se

aktuellt